https://www.youtube.com/watch?v=QmOB1s6p6Ms&feature=youtu.be

TOUGH SERIE ZONNEPANELEN

Winnaar onafhankelijke tests

Zonnepanelen van SUNBEAMsystem hebben de kleinste voetafdruk dankzij efficiënte zonnecellen met een wereldrecord. Sunpower Maxeon zonnecellen zijn veruit de beste en meest efficiënte cellen die er zijn. verkrijgbaar zijn, waardoor de panelen de hoogst haalbare opbrengst per vierkante m2. Onafhankelijke tests plaatsen de zonnecellen aan de top wat betreft reële opbrengst.

De Tough Oppervlakte is gemaakt van extreem duurzame materialen en laat meer licht door dan normaal glas. Het beschikt ook over een antislipprofiel. Door dit profiel vangen de zonnecellen meer licht bij lage zonnestands. Hierdoor hebben zonnepanelen van SUNBEAMsystem een hogere dagproductie.

SUNBEAMsystem Shadow Optimized technologie is uniek. Dankzij de interne indeling van het paneel zal het meer produceren dan een paneel zonder hetzelfde.

Door al deze technologieën te combineren, overtreffen SUNBEAMsystem zonnepanelen zich in veel real-life tests. Wij produceren gespecialiseerde zonnepaneelmodellen. Met uniek design en functionaliteit voor de gebruiker met hoge eisen. En om deze reden zijn de Tough Solar panelen winnaar van meerdere tests.

July 2021
Finnish Magazine Kippari
Maart 2019
Finnish Magazine VENE
Juni 2016
Noors tijdschrift Seilas
Maart 2016
Zweeds tijdschrift Båtliv

KIPPARI Test

Met een verbluffend cijfer van 9,1/10 was de Tough+ 58W de winnaar van weer een onafhankelijke test! Deze professionele test in opdracht van het tijdschrift KIPPARI vergeleek 6 merken met in totaal 8 modellen van verschillende zonnepanelen.
De metingen van de panelen zijn gedaan door de experts van Solar Simulator Finland in het laboratorium in Littois. En de beoordelingscriteria waren: installeerbaarheid, connectoren en kabels, vermogen per gebied en prijs per watt. De winnaar Tough+ 58w werd uitgeroepen tot “Een hoogwaardig zonnepaneel dat goed is uitgerust en geschikt is voor veeleisend gebruik.”

Het artikel concludeert ook:
“Beloopbaar en een slijtvast flexibel zonnepaneel dat eenvoudig te installeren is dankzij de buitengewoon mooie bedradingsaansluiting”
“De meegeleverde 3M plakfolie maakt de installatie heel eenvoudig.”
“Het gemeten loodrechte vermogen ten opzichte van het gebied was de beste van alle panelen in de test.”

SUNBEAMSYSTEM NORDIC 54W TWEEDE NAAR TOUGH+ IN DE KIPPARI-TEST

Nordic pakte de tweede plaats in dezelfde test, de tweede alleen voor het waarschijnlijk onverslaanbare Tough+-paneel. Het Nordic 54w-model kreeg een score van 8,7/10 en werd uitgeroepen tot: “High-efficiency, good-priced and easy to install”.

Lees het artikel.

solar panels tests winner

VENE Toets

In 2019 wonnen SUNBEAMsystem-panelen de prijs van “Best Premium Solar Panel” van het Finse tijdschrift VENE.

De test was zeer uitgebreid en had veel categorieën. En het is de moeite waard om onze uitstekende resultaten op de hittetest te benadrukken.
“Slechts 13% vermogensverlies gemeten bij 75oC vergeleken met 25oC”.

Ook op de echt gemeten Watt/m2 test hadden we geweldige resultaten. SUNBEAMsystem overtrof alle concurrenten en won de 1e, 2e en 3e plaats in de test.

SEILAS Toets

Het Noorse tijdschrift Seilas heeft uitgebreid getest met zonnepanelen in de klasse van 50 watt. De test werd voor het eerst gepubliceerd in juni 2016.
Later publiceerde het tijdschrift Praktiskt Båtliv (Praktisch Varen) een artikel. Ze schreven het artikel op basis van dezelfde metingen en conclusies.
De test was gericht op het meten van de elektriciteitsproductie in de praktijk, zoals testomstandigheden. De test omvatte ook een schatting van fysieke kwaliteiten. En een vergelijking van de geschatte levensduur.

Uiteindelijk riepen ze SUNBEAMsystem Tough 50W Flush zonnepaneel uit tot “TESTWINNER”.

De testlay-out

De metingen bestaan voor het grootste deel uit de elektriciteitsproductie in veel praktijkomstandigheden. Zoals bewolkt weer, gedeeltelijke schaduw en verschillende zonnehoeken.
Verderop vergeleek het tijdschrift ook de constructie en de fysieke eigenschappen van de geteste zonnepanelen. Er werd ook rekening gehouden met grootte en gewicht.

Het tijdschrift stelt voor dat een 50W paneel geschikt is om je batterijen op peil te houden. Dit wordt echter opgevolgd met de aanbeveling dat de meeste gebruikers 100W nodig hebben om hun verbruik op een modern jacht bij te houden. Ze vertellen de lezer ook dat het in de meeste gevallen praktisch kan zijn om twee 50W-panelen te gebruiken om de totale aanbevolen 100w te bereiken.

Algemene aanbevelingen

De test bevat veel nuttige informatie voor wie meer wil weten over elektrische systemen op een jacht met een focus op zonnepanelen. Er werd ook vermeld dat gewone loodzuuraccu’s moeilijk meer dan 80% van hun capaciteit kunnen opladen met een motordynamo. Om op te kunnen laden en de laatste 20% van de batterijcapaciteit te gebruiken, heb je zonnepanelen (of een walstroomoplader) nodig.

Ook vindt u een discussie over waar u op moet letten bij de aanschaf van een zonnepaneel. Een externe deskundige raadt zonnepanelen af met een metalen achterkant of met slechte aansluitdozen. De reden hiervoor is dat dit in de toekomst kan leiden tot het binnendringen van water in het zonnepaneel.

Vergelijking van externe functies

Bij het vergelijken van de fysieke eigenschappen is de favoriet van het tijdschrift het zonnepaneel SUNBEAMsystem. Door zijn kleine formaat en gewicht de kleinste van allemaal. Dit is belangrijk omdat het een stuk makkelijker is om een ruimte te vinden voor de montage van het paneel.

De krant merkte ook op dat alle andere panelen die zijn uitgerust met een aansluitdoos, gevoelig zijn voor binnendringend water. De unieke platte Flush kabel van SUNBEAMsystem mist volledig een aansluitdoos, wat eigenlijk een groot voordeel is.

Elektriciteit productie

De kern van de test waren uitgebreide in-realiteitsmetingen tijdens verschillende soorten omstandigheden. Ze meten voor; maximaal vermogen, vermogen na zonsopgang, vermogen in de ochtend en vermogen ‘s middags. Daarna herhaald tijdens bewolkt weer met metingen van zonsopgang, ochtend en middag.

Er werd ook een vergelijking gemaakt van het geproduceerde vermogen onder halfschaduw.

In de stroomproductietest waren SUNBEAMsystem zonnepanelen de algehele testwinnaar.

Beste in de test

Samenvattend: ze spraken het SUNBEAMsystem Tough Flush 50W zonnepaneel uit als testwinnaar. En het testbord had maar één kleine klacht. Dat was dat het paneel een iets hogere prijs heeft gekregen in vergelijking met het geteste budgetpaneelalternatief.

Lees het artikel hier volledig.

Båtliv Toets

In het Zweedse jachtmagazine Båtliv nummer 2/2016 is SUNBEAMsystem getest en vergeleken met andere opties.

Efficiëntie

De krant merkt op dat de “Marine-panelen met de nieuwste technologie” van SUNBEAMsystem de hoogste efficiëntie hadden in de vergelijking.

De testen zijn uitgevoerd in Stockholm, Zweden (59oN) bij zonnestraling van circa 800W/m2 hadden het volgende resultaat

PaneelResultaten (bij 800W/m2 zonnestraling)
Opvouwbaar paneel> 130 W / m2
Traditioneel zonnepaneel met frameTot 150 W/m2
Maritiem Paneel – Nieuwste technologie (SUNBEAMsystem)tot 190W/m2

Wij van SUNBEAMsystem concluderen dat de metingen van het tijdschrift een efficiëntie van onze zonnepanelen opleveren van 21,25% tot 23,75%. Dat is gemiddeld 22,5%.

Installatie Voordelen:

The Magazine heeft twee boten geüpgraded. Boot nummer één had voorheen een solide zonnepaneel met een glazen pui en aluminium frame. Boot nummer twee had een dunner zonnepaneel met traditionele cellen en een beschermende roestvrijstalen plaat aan de achterkant die nodig was om het oudere type fragiele cellen te beschermen.

Op boot #1 installeerde het magazijn 2 x SUNBEAMsystem 30W (60W in totaal). Het verhoogde het totale vermogen met 17% met hetzelfde oppervlak. Er werd een aanzienlijk gewicht bespaard, 4,8 kg vergeleken met eerdere zonnepanelen. In feite maakte de minimale afmeting de installatie van een 2x30W SUNBEAMsystem mogelijk op een oppervlak dat voorheen niet op de oudere type zonnepanelen kon passen. Vermenigvuldig dus het totale geïnstalleerde wattage.

Boot #2 is geüpgraded met 2 x SUNBEAMsystem 30W. Daardoor een stijging van 20% ten opzichte van de vorige installatie. De gratis installatie van de aansluitdoos werd zeer gewaardeerd door de eigenaar

SUNBEAMsystem merkt op dat de proefboten hete wattage gemiddeld met 18,5% hebben gemaakt door de oude zonnepanelen te vervangen. We merken ook voordelen op voor de eigenaren, zoals geen aansluitdoos om tegen te komen. Evenals het vermijden van lelijke kabels langs het dek. Er was ook een aanzienlijk gewichtsverlies voor beide boten.

Uitvoer in de Zweedse realiteit

Op boot #1 met een gecombineerde draaibare en horizontale montage wordt dit uitgebreid gemeten in de zomer. Op boot #1 met een gecombineerde draaibare en horizontale montage wordt dit uitgebreid gemeten in de zomer. Tijdens normale zonnige omstandigheden was de hoofdproductie ongeveer 7,5 A, wat overeenkomt met 106,5 watt. Dit resultaat is 89% van het normatieve effect, een veel hogere waarde dan traditionele panelen gewoonlijk opleveren.

Om de test van 30W-panelen op de twee boten te voltooien. De krant deed ook tests op het droge, waaronder twee andere maten. SUNBEAMsystem 50W (onderdeelnr. SP50) en SUNBEAMsystem 60W (artikelnr. SP60-12v). In deze test was de luchttemperatuur ongeveer 20 graden Celsius, relatieve vochtigheid 48%. De blootstelling aan het zonnepaneel was op het hoogtepunt van de dag recht op de zon gericht. Om alle waarden te verifiëren, hebben ze de tests 4 keer uitgevoerd met 4 onafhankelijke meetinstrumenten. In onderstaande tabel staan de hoogste waargenomen effecten (Wp):

PaneelResultaten
SUNBEAMsystem SP50 (50W gestempeld effect)Wp = 51W
SUNBEAMsystem SP60-12V (60W gestempeld effect)Wp = 69W

U vindt het originele artikel in het jachtmagazine Båtliv No. 2 2016. www.Batliv.se hier

Lees hier een artikel over de test.

TOUGH SERIE SUPERIEURE KWALITEIT EN AFWERKING

MAAK KENNIS MET DE GEWELDIGE TOUGH SERIE

Tough Serie Innovaties

Sinds de oprichting heeft de Tough Serie tot doel problemen op te lossen voor klanten met zeer hoge eisen. Gemaakt om lang mee te gaan in het mariene milieu, met hoge UV-bestendigheid en hoge duurzaamheid. De Tough Serie is in de loop der jaren enorm verbeterd. En SUNBEAMsystem blijft werken aan nieuwe innovaties en oplossingen.

De zogenaamde Tough familie is verkrijgbaar in vele maten, vormen en kracht. En zijn familie wordt steeds groter. Het begint met de Tough++, beschouw het beste en meest efficiënte zonnepaneel op de markt. Gevolgd door de Tough+, Tough en Black Tough. Modellen die beschikbaar zijn in vele grootte-opties, waardoor de gebruiker een zonnepaneel in vrijwel elke kleine beschikbare ruimte kan plaatsen.

De Tough Fold Serie is een van de nieuwste releases van SUNBEAMsystem. Gemaakt om krachtig en tegelijkertijd mobiel te zijn. Tough Fold kan een indrukwekkende 124,5w bereiken.

Een andere recente grote innovatie van SUNBEAMsystem is de Tough+ Carbon. Het is verbeterd met koolstofvezel en gemaakt om op Canvas en Bimini’s te passen. Het Tough+ Carbon paneel is licht, krachtig en stijf. Als gevolg hiervan lost het veel problemen op voor eigenaren van bimini- en canvasjachten.

Kwaliteit en garantie

SUNBEAMsystem combineert de beste technologie, met de beste zonnecellen en bijzondere materialen. Om de beste serie zonnepanelen te creëren die lang meegaan in moeilijke omgevingen. Als resultaat een zeer aantrekkelijk assortiment zonnepanelen met maar liefst 5 jaar garantie. De 5 jaar garantie van SUNBEAMsystem is uniek als het gaat om platte en lichtgewicht zonnepanelen.

Båtliv magazine notes that the SUNBEAM system "Marine panels with the very latest technology" provided the highest efficiency of the measured alternatives.

Båtliv Tijdschrift2/2016
solar panels tests winner