Premium

HÖGPRESTERANDE SOLPANELER

SUNBEAMsystem är marknadsledande när det gäller högeffektiva solpaneler för krävande förhållanden. Våra kunder sträcker sig från proffs i marinbranschen till extrema off-grid lösningar. Man hittar våra solpaneler både i arktiska och tropiska miljöer.

Tough är nu ännu tuffare

ALLA VÅRA 2021-MODELLER HAR STRUKTURLIGT FÖRBÄTTRATS AV ETT STARKARE OCH STARKARE CELLSKYDD.

Den otroliga

TOUGH-YTAN

Den otroligt långlivade Tough ytan hittar du bara hos SUNBEAMsystem och utöver dess exceptionellt goda UV-tålighet och goda tålighet för återkommande värme/kyla rörelser så har den en yta med halkskyddsmönster som dessutom bidrar till att fånga lite mer ljus vid låga solvinklar. Ytan har också en bättre transparens än vanligt glas.

Samtliga modeller av Tough har även en välplanerad och noggrant gjord intern uppbyggnad. Allt detta bidrar till att SUNBEAMsystem Tough har en helt unik 5-årig heltäckande garanti.

*Maxa och Nordic har inte Tough-ytan

Marine Solar Panels

Osynlig och praktisk

FLUSH PLATT KABEL

Flush  är namnet på SUNBEAMsystems solpaneler som har en integrerat platt kabel. Det möjliggör en proffsig installation helt utan synliga kablar. Resultatet blir en snygg och praktisk yta utan trassliga kablar eller utstickande dosor.

En platt kabel är ansluten på baksidan och vid installation kan du välja att leda ut den under panelen eller längsmed ytan som panelen monteras på. Den vita platta kabeln blir nästan osynlig även när den limmas på en vit yta. I 2020 års utgåva har anslutningen blivit ännu plattare och kabeln är otroligt platt (endast 1,4mm) med otroliga 2 x 2,1mm2 kärna. Isoleringen är extra UV-resistent och kopparkabeln är förtennad för bästa möjliga livslängd även i en marin miljö.

Det bästa

SUNPOWER SOLCELLER

SUNBEAMsystem använder de bästa solcellerna som går att få tag på, SunpowerTM Maxeon. En sådan solcell är i medeltal 1,5 till 2 gånger så effektiv som vad man brukar hitta i vanliga glaspaneler. Tack vare vårt partnerskap med SUNPOWER har vi tillgång världsrekordsceller. Dessa celler är kärnan i den otrolig höga effektivitet och produktion som fås med SUNBEAMsystem solpaneler. De ger oss ett försprång och hjälper oss att gång på gång bli bäst i test i olika oberoende test.
Den tydligaste fördelen för alla användare är att våra paneler ger mest effekt på en liten yta men det hjälper oss också att bygga tåliga och långlivade solpaneler.

Marine Solar Panels

Den unika

Shadow Optimized

Våra kunder använder solpaneler i en mijö med många och återkommande skuggningar av solpanelen. För att undvika att hela solpanelen stängs av på grund av en liten skugga så delar vi upp solcellspanelerna i två eller flera oberoende delar. En självklarhet tycker vi men det kräver ofta avancerad uppdelning av cellerna med hjälp av laser och ett helt annat internt upplägg i panelen.

Har du en fråga? Inga problem.

Vänligen, kolla vår F.A.Q. avsnittet placerat till höger. Om du inte hittar det du letar efter, besök vår utvidgade F.A.Q. sida.

Om våra solpaneler

Vad rekommenderar ni för monteringsmetod?

Välj korrekt modell för avsett användningsområde

  • Fällbar panel för portabel användning
  • Carbon & QuickFix på canvastyg och Bimini
  • Flush – modeller för permanent infästning på ett hårt jämnt underlag

Felaktig användning kan skada solpanelen.
Läs medföljande instruktion.

Hur väljer jag en modell som passar mig bäst?

SUNBEAMsystem

tillverkar en modell av solpanel för alla typer av behov. Dock inte någon riktigt billig solpanels modell, eller solpaneler för annat än off-grid, båt, husbil. Däremot är våra solpaneler specialiserade och ger mycket extra funktioner i sin respektive prisklass. Oavsett prisklass får du en solpanel som har högre kvalitet jämfört med jämförbara paneler.

För att jämföra våra modeller är vårt tips att du använder samma metod som när du väljer mellan konkurrerande solpaneler för båt och husbil. Du bör titta på och jämföra:

  • Byggkvalitet \ Komponentkvalitet \ Uppskattad livslängd \ Garanti
  • Effektivitet \ Watt per yta
  • Produktion i skuggrika miljöer
  • Användbarhet \ tänkt resultat vid montering  \ hur montera

Förhoppningsvis ger det en vägledning hur du hittar bästa möjliga semi-flexibla solpanel till din båt eller husbil

Ska jag koppla in flera solpaneler i serie eller parallell?

För bästa möjliga produktion över varierande dagar rekommenderar vi att man kopplar solpaneler i parallell (om man ansluter flera solpaneler till en och samma regulator). En annan fördel är att man säkerställer bästa möjliga livslängd på solpanelerna vid parallellkoppling.

Om ytan du tänkt placera solpaneler på ofta drabbas av skugga är det en fördel att tex dela upp det i två solpaneler. Kanske det går att placera dem en bit ifrån varandra också.

Välj en solpanelsregulator som fungerar bra med solpaneler i parallell eller med en ensam panel. Många fungerar bäst med många solpaneler i serie och det blir inte optimalt. Vi föreslår MoonRay MPPT eller Genasun Boost.

Jag har ett konstant underskott - jag behöver verkligen en solpanel! Är det enkelt att koppla in?

Det är i princip enkelt att installera solpaneler på båt och husbil eftersom hela infrastrukturen med batteri osv. är färdig. Det är i princip bara att koppla in på befintligt system med en solpanelsregulator.

Vi gör som du kanske vet marknadsledande batterier som verkligen gör skillnad men man kommer lång genom att bara installera
solpaneler.

Generellt sett är det mycket enkelt att installera en solpanel på båt eller husbil. Vad som kan tyckas krångligt är att hitta vilken väg man kan leda en kabel i inredningen. Om det känns överväldigande kan du överväga ett alternativ med fällbar panel tex vår Tough Fold tillsammans med Mini-R (en mycket liten regulator).

Om du inte vet var du ska börja, titta i vår F.A.Q..