News

Smart litium långsiktig fältprovning

By September 2, 2021No Comments

Möt växelströmsgeneratorn vald för SMART LITHIUM Plug & Play långvarig interntestning

Smart Lithium Plug & Play

SMART LITHIUM Plug & Play-batterier är utformade för att fungera med befintlig utrustning – med andra ord, det ofta nämnda behovet av att byta ut befintliga generatorer för att fungera med de enorma laddningsfunktionerna hos litiumbatterier är en sak från det förflutna att glömma bort. I den här artikeln visar vi ett typiskt fall av installation av sådana batterier på en generisk segelbåt för att jämföra prestanda för SMART Lithium Plug & Play-batterier:

Generatorn på bilden, vald för SMART LITHIUM Plug & Play LONG TERM internt fälttestning. Det är total motsatsen till SUNBEAMsystem-utrustning, den är inte avancerad, den är inte högteknologisk. Det valdes på grund av den omfattande genomsnittliga användningen per år, vilket är anmärkningsvärt hög. Det är också viktigt att det är av ett ganska vanligt varumärke (Valeo) och samtidigt inte särskilt snyggt alls.

Det är säkert inte sexigt men under smutsen hittar du en Valeo 70A-generator som ersätter den något mindre original Valeo 60A-generator som är monterad av Nanni Diesel. Denna typ av generator var mycket vanlig bland andra stora marina dieselomvandlare som Volvo Penta redan i början av 2000 då denna motor tillverkades.

Innan generatorn kopplades ihop med SUNBEAMsystemets smarta litiumbatterier för fem år sedan upplevde den totalt fyra års laddning av traditionella blybatterier. Idag, efter totalt nio års livslängd, har den haft omfattande användningstimmar, mycket mer än din typiska segelbåt, för att benchmarka, testa och utveckla flera generationer av SUNBEAMsystem litiumbatterier. Efter nio år blir generatoren åldersvärd – men fungerar ändå perfekt.

Innan de smarta litiumerna monterades för fem år sedan byttes kablarna bakom generatorn, men också den slutliga kablingen som anslöt batterierna för att säkerställa att generatoren kunde ladda batteribanken utan några flaskhalsar. Det bör noteras att batterikablarna inte visade några tecken på åldrande eller trötthet innan de byttes ut.

– Bara att bara byta ut kablarna med högre dimensioner ökade den genomsnittliga strömmen som når batterierna med 14%, vilket säger en mycket värdefull lektion – rena, nya och lämpligt dimensionerade kablar gör verkligen underverk för att optimera laddningshastigheten.

Anledningen till att SUNBEAMsystem-batterierna fungerar så bra med alla generatorer på vilken motor som helst är att SMART LITHIUM Plug & Play är gjord för att simulera ett blybatteri i förhållande till ansluten laddningsutrustning.

Batteriet kommer att agera noggrant med särskild omsorg för generatorn och dess analoga laddningsregulator. Batterierna tar inte bara (egoistiskt) hand om sin egen hälsa, som andra BMS, utan rymmer också en skonsam elektrisk miljö som passar majoriteten av all tillgänglig modern laddningsutrustning på marknaden. Detta är unikt för SUNBEAMsystemets SMART LITHIUM-batterier och något vi är oerhört stolta över.

SUNBEAMsystem fortsätter att förfina tekniken och är ganska säker på att även om det har gått några år sedan den första utgåvan, är vi fortfarande marknadsledande i detta segment med våra SMART LITHIUM Plug & Play-batterier.

I våra tester har vi inte hittat någon vanlig utrustning som inte är kompatibel med våra batterier. När det gäller generatorer är slutsatsen att våra rekommendationer att alla med en originaldelgenerator (inte en piratdel) kan bortse från alla urbana myter angående behovet av att byta eller lägga till utrustning vid uppgradering av batterierna. Åtminstone så länge du väljer ett SUNBEAMsystem SMART LITHIUM Plug & Play-batteri som är avsiktligt byggt för detta.

Välj ett SMART LITHIUM Plug & Play så behöver du inte bry dig om något annat. SMART LITIUM-batterier är konstruerade från början för att vara riktigt Plug & Play, vilket bekräftas av våra egna omfattande fälttester och inte att glömma – våra många nöjda kunder.